به گزارش خبرنگار مهر، تولید زباله و مسائل مربوط به بازیافت و استفاده دوباره از آن یکی از مهمترین مسائل مدیریت شهری در حال حاضر است.
این مسئله با در نظر گرفتن میزان بالای تولید زباله در کشور و نیز معضلات زیست محیطی و اجتماعی آن، اهمیت بازیافت زباله و استفاده از پسماند را چند برابر میکند.
هر چیز که خوار آید روزی به کار آید
زبالهها و پسماندهایی که پیش از این به طرق مختلف در گوشه و کنار شهرهای خراسان شمالی دفن میشدند، علاوه بر اینکه آسیبهای زیست محیطی خاص خود را داشتند باعث میشد تا سرمایه عظیمی نیز بلااستفاده باقی بماند.
کمترین مزیت بازیافت این زبالهها، جلوگیری از تولید هزاران لیتر شیرابه و میلیونها تن گازمتان و آلوده شدن بخش عظیمی از محیط زیست از جمله منابع زیرزمینی بود.
اما اکنون با تلاش مسئولان دفتر امور شهری استانداری خراسان شمالی و اعضای شورای سازمان پسماند کارخانهای در بجنورد راه اندازی شده که توانایی بازیافت تمامی زبالههای تولید استان را دارد و از طرف دیگر نیز کمپوستی مرغوب و تقویت کننده برای مزارع کشاورزی را تولید میکند.
کمپوست نوعی کود آلی بوده که از بازیافت مواد ارگانیک (مواد زائدی که از گیاهان و حیوانات بر جای میماند) به دست میآید و از آن در باغبانی و کشاورزی به عنوان تقویت کننده خاک استفاده میشود.
کارشناسان بخش کشاورزی عقیده دارند کمپوست یکی از بهترین کودهای گیاهی و تقویت کنندههای طبیعی خاک بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی و تجاری شود، چرا که استفاده از کمپوست ساختار خاک را ارتقا داده و سبب ماندگاری بیشتر آب در درون آن میشود.
مدیرکل دفتر امور شهری استانداری و دبیر شورای سازمان پسماند خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه امروزه پسماندهای حاصل از فعالیت انسان، صنایع و بیمارستانها یکی از معضلات جدی جامعه و محیط زیست است، گفت: با توجه به آثار مخرب پسماندها مجلس شورای اسلامی در سال 83 قانون مدیریت پسماند را تصویب کرد و پس از آن نیز به تمام مراجع تولید کننده ابلاغ شده تا پسماندهای تولیدی را حداکثر تا سال 90 الی 92 مدیریت کنند.
گلمحمد الهی اظهار داشت: در بجنورد به علت محدودیت زمین و شرایط جغرافیایی خاص، وضعیت پسماندها و مشکلات ناشی از آن شرایط حادتری داشت، موضوعی که سبب شد تا همزمان با تصویب قانون مدیریت پسماند در سال 83، شهرداری بجنورد تصمیم به حل این معضل بگیرد.
وی در ادامه عنوان کرد: پروژه ساماندهی پسماند تولیدی - خانگی بجنورد در سال 85 و در سفر دور نخست هیئت دولت به استان با اعتبار اولیه 5 میلیارد ریال تصویب شد.
الهی گفت: با تصویب این پروژه مسئولان استان ضمن بازدید از کارخانههای مدیریت پسماند در کشورهای خارجی و مشاهده سیستمهای دارای فناوری برتر دنیا، سرانجام سیستمی با فناوری مشترک اتریش و آلمان را برای پروژه بازیافت زباله در خراسان شمالی انتخاب کردند.
دوصد گفته چون نیم کردار نیست
نظر شما